Over DE GEDACHTENWEVERIJ

Over DE GEDACHTENWEVERIJ

In deze complexe wereld zet DE GEDACHTENWEVERIJ in op de kracht van het eigen denken, de moed om vragen te stellen en het plezier van het gezamenlijk zoeken naar betekenis en waarheid.

DE GEDACHTENWEVERIJ DENKT
dat de wereld nood heeft aan vele goede denkers en wil kinderen, jongeren en volwassen daarom laten kennismaken met de praktijk van het filosoferen, als manier van denken die voortkomt uit het feit dat wij mensen zijn.

DE GEDACHTENWEVERIJ BEGELEIDT
daarom als een vroedvrouw de geboorte van gedachten en ideeën en fasciliteert de kritische bevraging ervan. Zodat  kinderen, jongeren en volwassenen denkend met zichzelf en anderen in gesprek leren gaan en daarin durven vertrouwen op de kracht van het eigen denken.

DE GEDACHTENWEVERIJ INITIEERT
daarbij ook het divergerende en probleemgerichte denken. Omdat ons kritische vermogen om diepgang te zoeken en zorgvuldigheid te betrachten ruimte nodig heeft om te groeien en antwoorden op complexe problemen meestal niet eenvoudig zijn.

DE GEDACHTENWEVERIJ KOESTERT
daarom het stellen van – soms vervelende of verstorende – vragen.  Omdat er ondanks de vele antwoorden altijd vragen overblijven waarop geen antwoorden te vinden zijn.

Sharing is caring!